Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U.2016 poz. 922) oraz Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Kim jestem

Adres mojej strony internetowej to: http://lukaszdydacki.pl

Korzystanie ze strony oznacza akceptację poniższych warunków.

Strona internetowa www.lukaszdydacki.pl (dalej opisana jako "witryna") przedstawia zakres usług świadczonych przez Gabinet Rehabilitacji Fizjoplus Łukasz Dydacki. Twórcą witryny jest Łukasz Dydacki.

Witrynę można przeglądać na każdym urządzeniu z dostępem do Internetu za pomocą jakiejkolwiek przeglądarki internetowej (zalecane jest korzystanie z najnowszej wersji przeglądarki).

Witryna działa w oparciu o poniższą Politykę Prywatności i Cookies:

Ciasteczka

  • Witryna dla poprawnego funkcjonowania nie wymaga akceptacji „ciasteczek” (ciasteczka rozumiane jako niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie Użytkownika). Wyłączenie obsługi plików cookie w przeglądarce internetowej nie wpływa na sposób wyświetlania się strony oraz jej funkcjonalność. Użytkownik decyduje o przetwarzaniu plików cookie poprzez ustawienia swojej przeglądarki. Jeżeli Użytkownik nie chce, aby poniższe pliki cookie były przetwarzane może wyłączyć ich obsługę (w tym celu należy wybrać odpowiednie opcje prywatności w przeglądarce). Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Tutaj znajdziesz instrukcje, jak włączyć i wyłączyć pliki Cookies w swojej przeglądarce: Firefox, ChromeSafari, Internet Explorer, Opera. 
  • Zgoda na cookies. Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest Ci informacja na temat stosowania plików cookies. Dzięki specjalnemu narzędziu masz możliwość zarządzania plikami cookies z poziomu strony. Ponadto, zawsze możesz zmienić ustawienia cookies z poziomu swojej przeglądarki albo w ogóle usunąć pliki cookies. Przeglądarki zarządzają ustawieniami cookies na różne sposoby. W menu pomocniczym przeglądarki internetowej znajdziesz wyjaśnienia dotyczące zmiany ustawień cookies.
    Pamiętaj, że wyłączenie lub ograniczenie obsługi plików cookies może powodować trudności w korzystaniu z mojej strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.
  • Cookies własne. Cookies własne wykorzystuję w celu zapewnienia prawidłowego działania strony, w szczególności procesu zamówienia. Cookies podmiotów trzecich. Moja strona, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich. Wykorzystanie tego rodzaju plików cookies zostało opisane poniżej.

Analiza statystyk

  • Witryna ma wbudowany kod Google Analytics. Jest to narzędzie do analityki internetowej, które pomaga autorce bloga udoskonalać go pod kątem potrzeb Użytkowników. Usługa Google Analytics gromadzi anonimowe informacje, odnotowuje tendencje występujące w witrynie bez identyfikowania poszczególnych Użytkowników. Podobnie jak wiele innych usług, narzędzie Google Analytics korzysta z własnych plików cookie do analizowania działań Użytkowników witryny. Pliki te służą do przechowywania informacji, np. czasu rozpoczęcia bieżących odwiedzin oraz tego, czy Użytkownik był już kiedyś na blogu i z jakiej witryny trafił na bieżącą stronę internetową.
  • Google Analytics na witrynie wykorzystuje poniższe typy cookies, które są plikami stałymi za wyjątkiem cookie „__utmc”, który jest plikiem tymczasowym. Podana data wygaśnięcia plików cookie jest maksymalna. W rzeczywistości data ta jest zależna od działań Użytkownika – np. skasowania plików cookies, zmiany urządzenia, reinstalacji przeglądarki: 

Nazwa: __utma
Data wygaśnięcia: 2 lata od chwili początkowego utworzenia lub ponownego ustawienia.
Opis: Plik cookie Google Analytics umożliwiający określenie ilości unikalnych Użytkowników (definiowanych jako określona przeglądarka na określonym komputerze), którzy odwiedzają stronę. Cookie odczytuje liczbę Twoich wizyt w witrynie, moment odwiedzin pierwszej, poprzedniej i obecnej wizyty.Nazwa: __utmb
Data wygaśnięcia: 30 minut od chwili początkowego utworzenia lub ponownego ustawienia.
Opis: Plik cookie Google Analytics umożliwiający określenie ilości odwiedzin unikalnego Użytkownika na stronie (określona przeglądarka na określonym komputerze). Stosowany w połączeniu z plikiem cookie __utmc (opisanym poniżej). Cookie bada długość wizyty – jej początek i koniec.Nazwa: __utmc
Data wygaśnięcia: 30 minut od chwili początkowego utworzenia lub ponownego ustawienia.
Opis: Plik cookie Google Analytics umożliwiający określenie ilości odwiedzin unikalnego Użytkownika na stronie (określona przeglądarka na określonym komputerze). Stosowany w połączeniu z plikiem cookie __utmb (opisanym powyżej). Cookie bada długość wizyty – jej początek i koniec.Nazwa: __utmz
Data wygaśnięcia: 6 miesięcy od chwili początkowego utworzenia lub ponownego ustawienia.
Opis: Plik cookie Google Analytics umożliwiający określenie sposobu odwiedzin unikalnego Użytkownika na stronie (określona przeglądarka na określonym komputerze). Cookie bada źródło odwiedzin bloga oraz sposób jego eksploracji.

  • Jeżeli Użytkownik nie wyraża zgody na gromadzenie zanonimizowanych danych statystycznych o jego aktywności na witrynie może wyłączyć narzędzie Google Analytics w przeglądarce pobierając i instalując dodatek (dostępny dla przeglądarek Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari, Opera, Microsoft Internet Explorer) albo wyłączyć obsługę plików cookie w swojej przeglądarce.
  • Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółami związanymi z przetwarzaniem danych w ramach Google Analytics, zachęcam do zapoznania się z wyjaśnieniami przygotowanymi przez Google: https://support.gooele.com/analvtics/answer/6004245.

Formularz kontaktowy

Formularz umożliwiający wysłanie wiadomości do Łukasz Dydacki. Podanie danych jest dobrowolne i odbywa się na podstawie zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez adminitratora Gabinet Rehabilitacji Fizjoplus Łukasz Dydacki, 44-100 Gliwice, ul.Karola Miarki 7/8, tel. +48 501278800, w celu udzielenia odpowiedzi, w tym przedłożenia oferty jeśli o nią pytasz. Twoje dane osobowe będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody lub przez okres niezbędny do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń. Masz prawo dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo sprzeciwu, prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego i prawo do przeniesienia danych. Każdemu przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz ich poprawienia.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę. Na witrynie umieszczone są linki otwierające strony internetowe należące i zarządzane przez osoby trzecie. Odesłania otwierają się w nowej karcie przeglądarki. Łukasz Dydacki nie odpowiada za dostępność oraz jakość tych stron.

Logi serwera

  • Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona blog evelsa.pl. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.
  • Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.
  • Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi z bloga i nie są wykorzystywane w celu identyfikacji Użytkownika.
  • Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania blogiem, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

Prawa autorskie:

Materiały pisemne, materiały graficzne oraz audiowizualne przedstawione na blogu objęte są ochroną prawnoautorską. Sposób korzystania z materiałów został szczegółowo określony poniżej:

  • Materiały pisemne: Wszystkie treści znajdujące się na blogu objęte są ochroną prawnoautorską. Prawa autorskie przysługują do nich wyłącznie autorce bloga. Dalsze rozpowszechnianie treści jest możliwe pod warunkiem uzyskania zgody od Łukasza Dydackiego oraz prawidłowego oznaczenia autorstwa. Oznaczenie autorstwa powinno znaleźć się zarówno, gdy zaczerpnięty jest fragment treści, cały utwór bądź na jego podstawie sporządzono własne opracowanie. Autor zastrzega formę podania źródła: Źródło, Fizjoterapia Łukasz Dydacki, łukaszdydacki.pl . Przy czym „łukaszdydacki.pl” jest linkiem odsyłającym do wpisu.
  • Materiały graficzne i audiowizualne: Wpisy mogą być promowane oraz opatrzone plikami graficznymi (oznaczenie autorstwa bezpośrednio pod grafiką albo na dole wpisu) lub/i plikami video (strumień z Youtoube). Dalsze rozpowszechnianie grafik użytych na blogu jest możliwe zgodnie z zasadami określonymi przez autora danego utworu. Rozpowszechnianie logo, materiałów graficznych oznaczonych logiem lukaszdydacki.pl oraz zdjęć, na których przedstawiony jest wizerunek Łukasza Dydackiego, bez zgody autorai bloga jest zabronione.

Wyłączenie odpowiedzialności

Autor nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystywanie zawartości witryny w jakikolwiek sposób (w szczególności nie ma wpływu na to czy podmiot podejmie lub nie jakąkolwiek czynność lub czynności).

Wpisy mogą być edytowane przez autora witryny po ich publikacji (w szczególności po to by lepiej sprecyzować przekaz wypowiedzi).

Jakie prawa przysługują Użytkownikowi? W związku z przetwarzaniem danych osobowych, Użytkownikowi przysługują następujące prawa:

  • prawo dostępu do danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.

Dane:

Łukasz Dydacki

Gabinet Rehabilitacji Fizjoplus Łukasz Dydacki

44-100 Gliwice, ul.Karola Miarki 7/8

tel. +48 501278800

Regulamin i Politykę Prywatności Cookies została opracowana w oparciu o https://www.cyberlaw.pl/zasady-korzystania/ – Źródło, Blog Beaty Marek, cyberlaw.pl